У Центрі зайнятості назвали зарплати, які під час карантину пропонують роботодавці безробітним

У Центрі зайнятості назвали зарплати, які під час карантину пропонують роботодавці безробітним
За період карантину у Центрі зайнятості найбільше вакансій із зарплатою до 6 тис. грн

Роботодавці, які подають вакансії до служби зайнятості, публікують «білу» зарплату

Згідно зі статистикою Державного центру зайнятості, у січні-березні за вакансіями середня заробітна плата становить близько 7 тис. грн.

Про це в інтерв’ю «Главкому» сказала начальниця Управління надання послуг населенню Державного центру зайнятості Інна Бондіні.

«Це як середня температура у шпиталі. Є вакансії з мінімальною зарплатою (4 723 грн.), є вакансії із зарплатою в 10-20 тис. грн. Наприклад, за період карантину ми маємо з мінімальною зарплатою 19% вакансій, від мінімальної до 6 тис. грн – 38% і це найбільша чисельність, від 6 до 8 тис. грн. – 13%, від 8 до 10 тис. грн. – теж 13% і лише 12% вакансій мають зарплату понад 10 тис. грн», – повідомила чиновниця.

Інна Бондіні наголосила, що роботодавці, які подають вакансії до служби зайнятості, публікують «білу» зарплату»

«Відмінності між вакансіями у службі зайнятості і вакансіями з численних оголошень, які є в інтернеті, дуже суттєві. Ми з’ясували, що роботодавці часто подають одну й ту саму вакансію на різні сайти з різним рівнем заробітної плати. Звичайно, вони мають право подавати свою вакансію в кілька джерел. На різних сайтах роботодавець виставляє ту зарплату, яку він вважає за потрібне. А у нас він може виставити лише ту, яку може гарантувати, ту, яку ми називаємо офіційною», – сказала чиновниця.

Бондіні зауважила, що інколи  реальна зарплата у роботодавця у декілька разів вища за той фіксований мінімум, який він центру зайнятості повідомляє в інформації про вакансію. «Тож завжди необхідно з’ясовувати, які бонуси і доплати пропонує роботодавець», – підкреслила начальниця центру зайнятості.

Нагадаємо, в Україні стрімкими темпами зростає безробіття. Кількість громадян, які втратили місце роботи лише за останні два місяці перевищила 200 тисяч. І це лише офіційні дані, якими оперує Державна служба зайнятості.

Інфографіка Державного центру зайнятостіІнфографіка Державного центру зайнятості

Загалом кількість зареєстрованих безробітних в Україні нині становить 490,5 тис. осіб. Це на 60,7% більше минулого року. З них 408 тисяч отримують допомогу. Паралельно з різким зростанням кількості незайнятих майже на 60% від минулорічних показників знизилася кількість вакансій. Сьогодні їх 50,5 тис.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: