Зарплата менша, а безробіття – більше. На Україну чекає падіння економіки

Зарплата менша, а безробіття – більше. На Україну чекає падіння економіки
Однак в уряді очікують, що вже у другій половині 2020 року економічне зростання почне відновлюватися та прискориться у наступні роки

Рівень безробіття в країні становитиме 9,4%

Кабінет міністрів України прогнозує падіння валового внутрішнього продукту (ВВП), зростання безробіття та девальвацію гривні у 2020 році. Про це йдеться у проєкті змін до державного бюджету на 2020 рік, опублікованому на сайті Верховної ради.

Згідно з оновленим проєктом, цього року уряд очікує падіння ВВП на 3,9%. До цього уряд очікував зростання ВВП на 3,7%. Також уряд спрогнозував рівень безробіття в країні, який становитиме 9,4%. А падіння реальної заробітної плати складе 0,3%.

Крім того, середньорічний курс гривні в уряді прогнозують на рівні 29,5 за долар, тоді як попередній прогноз був 27 гривень за долар. При цьому інфляція тимчасово прискориться до 8,7%, а вже наступного року має повернутися до 5%.

Однак в уряді очікують, що вже у другій половині 2020 року економічне зростання почне відновлюватися та прискориться у наступні роки. Серед основних причин називають високий світовий попит на продукцію українського агропромислового комплексу, зниження цін на імпортні енергетичні товари та більш стійку банківську систему.

Нагадаємо, за розрахунками, які наводяться в макропрогнозі Інститута економічних досліджень та політичних консультацій, економіка України може впасти на 5,9% ВВП в 2020 році після зростання на 3,2% в минулому.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: