У Центрі зайнятості визнали: реальна кількість безробітних в рази вища офіційно зареєстрованих

У Центрі зайнятості визнали: реальна кількість безробітних в рази вища офіційно зареєстрованих

Експерти вказують, що реальна кількість безробітних в Україні сягає від двох до п’яти мільйонів

Різні експерти оперують різними цифрами: в Україні від 2 до 5 мільйонів безробітних

Згідно з офіційною статистикою, в Україні  0,5 млн осіб безробітні, проте різні експерти вказують, що кількість безробітних сягає від двох до п’яти мільйонів

Про це в інтерв’ю «Главкому» сказала начальниця Управління надання послуг населенню Державного центру зайнятості Інна Бондіні.

«Наприклад, український уряд передбачає, що реальна кількість безробітних в Україні до кінця року становитиме 1,5-2 млн. Можливе зростання цієї кількості вже після карантину, оскільки в той час економіка ще відчуватиме негативні його наслідки, а це позначиться на ринку праці», – зазначила Інна Бондіні.

На думку начальниці,  багато людей не звертаються до служби зайнятості, бо, можливо,  не всі знають, що від Служби можна отримати реальну допомогу не тільки грошима, але й в пошуку роботи. «Можливо, деякі люди, які працювали певний час або в Україні, або поза її межами нелегально, не мають страхового стажу і вони розуміють, що не матимуть високих виплат допомоги з безробіття. Можливо, вони не хочуть отримувати цю 1 тис. грн. Можливо тому, що якщо людина працювала нелегально, то вона ніби не може звернутися до центру зайнятості», – розповіла чиновниця.

Інна Бондіні підкреслила, що можливості служби зайнятості набагато ширші, ніж пошук роботи. «Це – і профорієнтація, і професійне навчання, і громадські (тимчасові) роботи, і ваучери на навчання для працюючих людей, і компенсаційні програми для роботодавців. Після закінчення карантину сподіваємося відновити ці активні програми», – зазначила начальниця центру зайнятості.

Нагадаємо, в Україні стрімкими темпами зростає безробіття. Кількість громадян, які втратили місце роботи лише за останні два місяці перевищила 200 тисяч. І це лише офіційні дані, якими оперує Державна служба зайнятості.

Інфографіка Державного центру зайнятостіІнфографіка Державного центру зайнятості

Загалом кількість зареєстрованих безробітних в Україні нині становить 490,5 тис. осіб. Це на 60,7% більше минулого року. З них 408 тисяч отримують допомогу. Паралельно з різким зростанням кількості незайнятих майже на 60% від минулорічних показників знизилася кількість вакансій. Сьогодні їх 50,5 тис.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: