Україна готується до переходу на «газові» стандарти ЄС

Україна готується до переходу на «газові» стандарти ЄС

Скоро газ буде мірятись не в кубометрах, а в енергетичних одиницях

Україна готується до переходу на європейські стандарти обліку газу. Про це повідомила прес-служба компанії «Укртрансгаз».

За її даними, метрологи компанії взяли участь у першому засіданні ради стандартизації та метрології нафтогазового комплексу, яка об’єднала основних гравців газового ринку, – представників газотранспортних, газорозподільних та газовидобувних компаній та дочірніх підприємств, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

«Попереду нас чекають великі зміни – Україна повинна перейти від старих радянських стандартів до нових, прийнятих у країнах ЄС. Наприклад, якщо ми зараз міряємо газ в кубічних метрах, то в майбутньому перейдемо на енергетичні одиниці - в МДж або кВт/год або Гкал», - сказано у повідомленні компанії.

Там також зазначили, що перехід на нові облікові стандарти вимагатиме нових технологічних регламентів та модернізації обладнання.

Нагадаємо, у парламенті зареєстрували постанову, якою передбачається введення заборони на відключення від електроенергії та газопостачання споживачів у період опалювальних сезонів (15 жовтня - 15 квітня) до середини квітня 2020 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: