Україна позичить €40 мільйонів для боротьби з коронавірусом

Україна позичить €40 мільйонів для боротьби з коронавірусом
Позика буде надана в рамках чинного проєкту «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України»

Кошти позики будуть направлені на придбання необхідного медичного обладнання, - Мінрегіон

Україна позичить у Європейського інвестиційного банку 40 млн євро на боротьбу з коронавірусом. Про це повідомляє 24 березня пресслужба Мінрегіону.

Зазначається, що кошти позики будуть направлені на придбання необхідного медичного обладнання.

«Минулого тижня міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов провів нараду з Європейським інвестиційним банком засобами онлайн-зв’язку. Сторони обговорили питання залучення позики в обсязі 40 млн євро для швидкого реагування та проведення необхідних заходів з подолання коронавірусу в Україні», - йдеться у повідомленні.

Згадана позика буде надана в рамках чинного проєкту «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України», відкритого в 2014 році.

23 березня Мінрегіон отримав від ЄІБ план дій щодо надання обговореної позики. Наразі сторони узгоджують деталі та терміни співробітництва, додали у міністерстві.

«В умовах сьогоднішньої надзвичайної ситуації, створеної коронавірусом, кожна ініціатива, яка має на меті ресурсне підсилення протидії пандемії, є вкрай важливою та терміновою. Мінрегіон в цьому питанні буде співпрацювати із Міністерством охорони здоров’я та Міністерством фінансів задля отримання єдиного результату – швидкого отримання кредиту. Мінрегіон вже працює з МОЗ України щодо переліку обладнання, яке маємо закупити на ці кошти», – прокоментував Чернишов.

Як повідомлялося, за даними МОЗ, в Україні станом на 10:00 24 березня зафіксовано 84 випадки коронавірусної хвороби Covid-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу зафіксовано 11 нових випадків.

За даними сайту Worldometers, станом ранок 24 березня у світі зареєстрували 382 366 випадків зараження коронавірусом, з них 102 505 осіб одужали і 16 568 людей померли.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: