Українців більше турбують проблеми в економіці, ніж коронавірус – опитування

Українців більше турбують проблеми в економіці, ніж коронавірус – опитування
Цьогорічний показник «Барометру щастя» склав 2,64 бали з 5-ти можливих та продовжує перебувати у негативній площині

Під час опитування люди говорили, що найбільше їх турбують економічні наслідки, викликані коронавірусом, - ЄБА

Найбільший стрес в українців викликає економічна ситуація. Про це свідчать результати опитування «Барометр щастя в Україні», що третій рік поспіль проводить Європейська бізнес асоціація.

Соціологи зазначають, що людей бентежить не стільки сама ситуація з коронавірусом, як її економічні наслідки.

Також під час опитування з'ясувалося, що в українців викликають стрес також політична невизначеність України та війни на сході.

У Європейській бізнес асоціації наголошують, що загалом цьогорічний показник «Барометру щастя» склав 2,64 бали з 5-ти можливих та продовжує перебувати у негативній площині.

«Хоча варто відзначити, що Індекс демонструє незначну позитивну динаміку у порівнянні з минулим роком (2,61 балів у попередньому періоді)», - йдеться у повідомленні.

Також в опитуванні йдеться, що до системи освіти в Україні 50% опитаних ставляться незадовільно, ще 36% оцінюють її задовільно, і тільки 14% - позитивно. Серед основних нарікань – застарілі методики викладання, слабка технічна база, невідповідність реаліям сьогодення та потребам бізнесу.

Станом системи охорони здоров’я більшість опитаних, а саме 58% теж не задоволені. При цьому 42% оцінюють рівень медицини задовільно або ж позитивно. Водночас респонденти, які дали позитивну оцінку, здебільшого оцінювали свій досвід користування сервісами приватних медичних закладів. 

Виконавчий директор Європейської бізнес асоціації Анна деревянко каже, що результати трирічного опитування говорять про те, що базові потреби українців, як-то безпека і економічна захищеність залишаються незадоволеними. «Бізнес готовий виконувати свою частину зобов’язань перед громадянами, навіть у таких непростих умовах як зараз, тоді як державі варто якнайшвидше вдаватися до комплексних структурних змін та реформ – не на словах, а у справах», - коментує результати дослідження Дерев’янко.

До відома, «Барометр щастя України» – щорічне опитування, яке проводиться Європейською бізнес асоціацією з 2018 року.

У 2020 році 703 респонденти з інтернет-аудиторії оцінили власний рівень життя в Україні. Онлайн опитування надсилалося компаніям-членам Європейської бізнес асоціації, крім того, пропонувалося заповнити анкету користувачам соціальної мережі Фейсбук.

82% опитаних – це мешканці Києва. 63% респондентів – люди віком від 26-40 років. Більшість опитаних є офісними працівниками – 55%.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: