УкрФА вимагає відкликати законопроєкт «Про державний екологічний контроль»

УкрФА вимагає відкликати законопроєкт «Про державний екологічний контроль»
Завод з виробництва феросплавів 

Українська асоціація виробників феросплавів має зауваження до законопроєкту про екологічний контроль

Законопроєкт про екологічний контроль (№3091) необхідно відкликати, він створює значні корупційні ризики та загрожує тиском на підприємців. Про це йдеться у зверненні Української асоціації виробників феросплавів та іншої електрометалургійної продукції до голови парламентського комітету з питань екологічної політики та природокористування.
«Принциповим зауваженням до законопроєкту «Про державний екологічний контроль» (№3091) є виведення екологічного контролю з–під дії закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», що створює передумови для здійснення додаткового тиску контролюючими органами на суб’єктів господарювання без можливості захисту. Це створює значні корупційні ризики», - наголошується в зверненні.
Окрім того, автори звернення зазначають, що законопроєктом державній екоінспекції надаються контрольні функції в непрофільних для неї напрямках, зокрема, в транспортній сфері, в сфері державного геоконтролю, що створює ризик непрофесійного здійснення своїх повноважень контролюючим органом.
Щоб відкрити документ - натисніть на нього 
Раніше народний депутат України Сергій Магера заявив, що законопроєкти про екологічний контроль, ініційовані профільним парламентським комітетом, наділяють екоінспекцію необмеженими повноваженнями, які можуть бути використані для тиску на бізнес.
Водночас президент ІСС Ukraine Володимир Щелкунов вважає, що проведення екоінспекцією перевірок, які передбачаються в законопроєктах про екологічний контроль, можуть призвести до зупинки промисловості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: