WWF запрошує в інтерактивну подорож до світу осетрових риб

WWF запрошує в інтерактивну подорож до світу осетрових риб
Фото: WWF

Подорож має 5 сцен, протягом яких кожен користувач побачить Дунай та Чорне море з висоти пташиного польоту та відвідає «нульовий кілометр» дельти, де живуть дикі осетрові

Свята наближаються, а з ними подарунки, нові емоції та, можливо, нові подорожі. WWF в Україні спеціально до свят підготував свій подарунок – унікальну інтерактивну подорож Connect2Sturgeons, яка розпочинається вже після одного-двох кліків мишки.

Проект Connect2Sturgeons створений у форматі WebVR, який реалізує технологію віртуальної реальності у веб-браузері. Історія розвивається в осетровому краї України – дельті Дунаю. Подорож має 5 сцен, протягом яких кожен користувач побачить Дунай та Чорне море з висоти пташиного польоту та відвідає «нульовий кілометр» дельти, де живуть дикі осетрові. Також завдяки екскурсії вдасться підглянути за рибалками у Вилковому, а пізніше і дізнатися, як вирощують осетрових риб на аквакультурній фермі.

Гідом по світу українських осетрових для користувачів стане іхтіологиня WWF в Україні та координаторка проекту «ЖИТТЯ дунайським осетровим» Інна Гоч: «Згідно з даними Міжнародного союзу охорони природи, сьогодні осетрові є найбільш вразливою родиною Червоного списку, знаходячись на межі зникнення. Зараз в північній півкулі мешкають 27 видів осетрових риб. Ще недавно в річці Дунай траплялося 6 видів, станом на сьогодні підтверджено існування тільки 4 з них, всі – охороняються Червоною книгою України. Головна причина їх зникнення – це людина: браконьєри, які полюють за дикою чорною ікрою, греблі, які перешкоджають вільній міграції риб, забруднення вод... Тому ми зрозуміли, що треба розповісти українцям про наше природне багатство – осетрових риб».

«Часто, для того, щоб щось зрозуміти – варто бодай раз це побачити. Не всі мають змогу та час побувати у дельті Дунаю чи побачити живого дикого осетра. Водночас, згідно з відкритими даними, принаймні 30% свого часу українці проводять в інтернеті та соціальних мережах. Так виникла ідея «прибрати відстань» та зробити світ осетрових трохи ближчим для кожного за допомогою технологій. Зйомки відбувалися восени, особливо екстремальною була сцена 0-го кілометра: було холодно, і доводилося закутуватися в 1-2 ковдри», - розповідає Міла Арсенюк, координаторка з маркетингу та комунікацій WWF в Україні. – Та коли бачиш зараз результат і неймовірні кадри, наприклад, з пташками, розумієш, воно того було варте. Долучайтеся і ви до пригоди #Connect2Sturgeons».

У віртуальній мандрівці, технічним розробником якої є New cave media, користувачі матимуть змогу дізнатися також цікаві факти про біорізноманіття дельти Дунаю, а також безпосередньо допомогти справі збереження осетрових в Україні: деталі з’являться по завершенні проходження 5-ї сцени.

Всесвітній фонд природи (WWF) – це одна з найбільших та найповажніших незалежних природоохоронних організацій, представництва якої діють більш ніж у 100 країнах за підтримки майже 5 мільйонів людей по всьому світу. Місія Всесвітнього фонду природи – зупинити деградацію природного середовища планети та побудувати майбутнє, в якому людство житиме у гармонії з природою, шляхом збереження біологічного різноманіття світу, сталого використання природних ресурсів та скорочення забруднення і марнотратного споживання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: