Заборгованість населення за послуги ЖКГ досягла історичного максимуму - експерт

Заборгованість населення за послуги ЖКГ досягла історичного максимуму - експерт

Причиною різкого зростання заборгованості є підвищення тарифів на газ

За останні два роки сума боргу за спожиті житлово-комунальні послуги збільшилася вдвічі і на сьогоднішній день становить 32,3 млрд грн. Причиною різкого зростання є підвищення тарифів на газ, яке відбувається останні три роки. Про це розповів на прес-конференції у «Главкомі» Олександр Сергієнко, директор аналітично-дослідницького центру «Інститут міста».

Для порівняння, у 2015 році сума комунального боргу населення становила 8,8 млрд грн, за 2016 стрибнула до 29 млрд грн, а минулого року ще більше зросла з початком сезону опалення. 

«Три чверті заборгованості пов’язане саме з вартістю газу. Підняття його вартості, яке відбулося в 2015 році, є непідйомним для населення. І ці дані підтверджують прогнози, які робили експерти два роки тому», - сказав Сергієнко.

Він також додав, що після майбутнього зростання тарифів на газ, яке має відбутися 1 квітня цього року, сума боргу за житлово-комунальні послуги може вирости ще у двічі.

Так, згідно з прогнозами, для кінцевого споживача ціна газу збільшиться на 15%: з нинішніх 6 958 гривень/тис. куб. м до 7 999 гривень/тис. куб. м.

Дивіться запис прес-конференції: 

Читайте також статтю «Главкома» Тупик Гройсмана. Що примушує українську владу «схрещувати пальці»?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: