Залізничні квитки у травні можуть подорожчати на 12%

Залізничні квитки у травні можуть подорожчати на 12%

УЗ має намір за рік перевезти 201,5 млн пасажирів

У травні 2018 року може набути чинності наказ Міністерства інфраструктури України про підвищення на 12% тарифів на залізничні пасажирські перевезення «Укрзалізниці». Про це повідомив в. о. голови «Укрзалізниці» Євген Кравцов. 

«Ми пройшли узгодження на рівні профспілок. Отримали відповідь від Державної регуляторної служби та Мінекономіки. Зараз ми знаходимося на фінальній стадії з кількома міністерствами, і я сподіваюся, що в травні ми зможемо говорити про те, що рішення прийнято, і ми його введемо в дію. Звичайно, напевно, після святкового періоду», - сказав він. 

Раніше повідомлялося, що в 2018 році «Укрзалізниця» планує отримати близько 88,4 млрд гривень чистого доходу від реалізації продукції. Це майже на 20% більше, ніж очікуваний показник за підсумками минулого року. При цьому в поточному році УЗ розраховує на порядку 710 млн гривень чистого прибутку, що в сім разів більше, ніж в 2016 році. 

Перевезення пасажирів по залізниці дозволять, за розрахунками компанії, заробити цього року майже на 16% більше, ніж у минулому - понад 8,5 млрд гривень. УЗ має намір за рік перевезти 201,5 млн пасажирів. 

В проекті фінплану також прописані пропозиції щодо індексації тарифів на пасажирські перевезення. «Тарифи на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні не змінювалися з жовтня 2014 року у всіх типах вагонів, крім вагонів СВ і «Інтерсіті плюс». У 2018 році пропонується поетапна індексація з 1 квітня і 1 жовтня по 10%, - повідомили у компанії. З приводу тарифів на вантажоперевезення, УЗ розглядає можливість коригування їх на рівень індексу цін виробників промислової продукції, яку споживає галузь».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: