Жителі Чернівецької області купили понад 1,5 млн кубометрів газу на зиму за літньою ціною

Жителі Чернівецької області купили понад 1,5 млн кубометрів газу на зиму за літньою ціною

Учасники акції «Твоя енергонезалежність» мають свободу вибору, як використовувати набутий запас газу в опалювальний період

Більше ніж 1 тисяча буковинців скористалися акцією «Твоя енергонезалежність» і запаслися газом на зиму за «літньою» ціною 5,99 грн за один кубометр. Загалом жителі Чернівецької області закупили на опалювальний період 1,5 млн метрів кубічних газу. В середньому, один клієнт, що скористався акційною пропозицією, замовив та оплатив 1,3 тис. кубометрів блакитного палива. А з 15 жовтня для них відкривається нова можливість - вони зможуть в онлайн-режимі обирати період, в який їм вигідніше використовувати свій запас.

Можливість придбання газу на зиму за фіксованою акційною ціною 5 995,53 грн за 1000 кубометрів споживачі газу отримали вперше. Ця ціна була визначена оптовим продавцем природного газу НАК» Нафтогаз України», який виступає гарантом збереження запасів газу і стабільної ціни на нього. По інформації оптового постачальника, учасники акції «Твоя енергонезалежність» скоротять витрати на газ в опалювальний період до 25%.

Відтак, 1 159 буковинців скористалися такою акцією від НАК «Нафтогаз України» та придбали 1 548,9 тис. м. куб. При цьому 40% заявок на покупку газу оформлені онлайн за допомогою «Особистого кабінету» на сайті 104.ua., а 60% - в Центрах обслуговування клієнтів «Чернівцігазу».

Учасники акції мають свободу вибору, як використовувати набутий запас газу в опалювальний період. Наприклад, в місяць, коли акційна ціна виявиться вище ціни ПСО, споживач буде платити за спожитий газ за ціною ПСО. При цьому обсяг акційного газу в такому місяці не використовується і переходить на наступний період. Якщо ж акційна ціна зрівняється або виявиться нижче ціни ПСО, споживач зможе вибрати вигідну для нього ціну. Покрити спожиті кубометри за рахунок акційного газу або оплатити визначений ним обсяг за ціною ПСО - вирішувати споживачеві.

В акційній ціні не враховані послуги з доставки газу, які змінюються в залежності від регіону і будуть оплачуватися додатково по щомісячних рахунків.

«При виборі розрахунку за акційною ціною споживачеві необхідно сплатити тільки послуги з його доставки (розподілу і транспортування). Вартість послуг з доставки газу, а також залишок передплаченого газу по акції «Твоя енергонезалежність» споживачі зможуть відстежувати в щомісячному рахунку за використане паливо, як онлайн в «Особистому кабінеті» на сайті 104.ua, так і при отриманні друкованого рахунку поштою. Також варто нагадати, що споживачам, які скористалися акцією, необхідно обов’язково щомісяця передавати показання лічильника газу» - пояснює директор ТОВ «Чернівцігаз Збут» Катерина Параска.

Якщо куплений резерв газу буде використано до 1 квітня 2020 року, споживачі надалі сплачуватимуть за газ на загальних умовах. Клієнти компанії, які до 1 квітня 2020 роки не використовують передплачений газ, зможуть скористатися залишком коштів в рахунок наступних платежів або повернути гроші.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: