ЗМІ: Криклія викликають до Верховної Ради через скандал з харчуванням на Укрзалізниці

ЗМІ: Криклія викликають до Верховної Ради через скандал з харчуванням на Укрзалізниці
Міністр інфраструктури Владислав Криклій 15 травня заявив, що готовий до відставки

За словами представника комітету Миколи Величковича, результати тендеру викликають багато запитань

Міністр інфраструктури Владислав Криклій в понеділок 18 травня доповідатиме членам профільного парламентського комітету щодо скандального тендеру з харчування на поїздах Укрзалізниці, повідомляє УНН.

За словами представника комітету Миколи Величковича, результати тендеру викликають багато запитань.

«По суті того, що відбулося, у мене крім, м’яко кажучи, нерозуміння, коментарів нема. Хотілося б почути відповідь міністра, щоб він надав пояснення, як так могло статися, що компанія, яка не має досвіду в обслуговуванні, яка надавала кейтерингові послуги фірмі свого ж власника була допущена (до участі в аукціоні - ред.). А про це пишуть ЗМІ. Ну, от як так дивно? Викликає сумніви. І ми вивчимо це питання детально», - запевнив народний депутат.

Раніше ЗМІ повідомляли, що 14 травня відбувся тендер на вибір підрядника, який забезпечуватиме харчуванням пасажирів «Інтерсіті» та «Інтерсіті+». Переможцем стала нікому не відома компанія «Грінед» з корінням в британських офшорах, яка обійшла таких учасників тендеру, як WOG, «Сокар-Петроліум» та «Ду енд ко», яка харчує пасажирів австрійської залізниці.

За інформацією УНН, компанія «Грінед» має зв’язок з переможцями тендерів в аеропорту «Бориспіль», які проходили за часів роботи там Вячеслава Горбатка. Зараз він працює в Укрзалізниці та був членом конкурсної комісії цього тендеру.

Останнім часом Міністерство інфраструктури та його очільник Владислав Криклій стали фігурантами багатьох скандалів, а проти Криклія ДБР навіть почало кримінальне розслідування. Сам міністр нещодавно в інтерв’ю зізнався, що готується до відставки.

 Читайте також:
https://glavcom.ua/economics/finances/hto-goduvatime-pasazhiriv-intersiti-tender-ukrzaliznici-vigrala-kompaniya-roga-ta-kopita-680249.html

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: