До Києва приїхав глава ОБСЄ Османі: деталі візиту (фото)

 До Києва приїхав глава ОБСЄ Османі: деталі візиту  (фото)
Буяр Османі не вперше відвідує Україну
фото: Буяр Османі/Твіттер

Буяр Османі провів у дорозі дев'ять годин

Сьогодні, 16 січня, до Києва прибув глава МЗС Північної Македонії Буяр Османі, який нещодавно вступив на посаду глави ОБСЄ. Про це Османі повідомив у Твіттері.

«Після дев'ятигодинної поїздки потягом ми прибули до Києва. З нетерпінням очікуємо продуктивних зустрічей з українськими лідерами для обговорення шляхів зміцнення безпеки та стабільності в регіоні та надання допомоги людям на місцях», – написав глава МЗС Македонії.

Цей візит Буяр Османі спланував у відповідь на запрошення українського міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, який 1 січня 2023 року привітав Османі з новою посадою та запропонував голові ОБСЄ відвідати нашу країну.

Як зазначив Кулеба, він розглядав можливість працювати разом над посиленням реакції ОБСЄ на російську агресію та втіленням формули миру Володимира Зеленського. Буяр Османі, як очікується у порядку денному, опублікованому у прес-релізі на сайті ОБСЄ, проведе зустріч із високопоставленими офіційними особами України.

Крім того, планується обговорити гуманітарні питання та проблеми безпеки, з якими зіштовхується наша країна через війну. А згодом Буяр Османі сподівається ще й відвідати Київську область, щоб на власні очі побачити наслідки військових дій.

Раніше очільник МЗС Північної Македонії відвідав Ірпінь. Османі заявив, що усі винні у завданні ударів по цивільному населенню мають бути притягнуті до відповідальності.

Читайте також: Очільники ОБСЄ засудили ракетні обстріли України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: