Андріївську церкву після реставрації обіцяють відкрити для відвідувань

Андріївську церкву після реставрації обіцяють відкрити для відвідувань
Андріївська церква у Києві

Андріївська церква залишається у власності держави і надалі перебуватиме на балансі Національного заповідника «Софія Київська»

Андріївська церква після передачі у користування Вселенському патріархату та повної реставрації буде знову відкрита для відвідувачів.

Відповідну заяву щодо користування Андріївською церквою як Церквою Вселенського Патріархату оприлюднила прес-служба Національного заповідника «Софія Київська».

«Андріївська церква залишається у власності держави і надалі перебуватиме на балансі Національного заповідника «Софія Київська». Реставрацію Андріївської церкви буде продовжено до її повного завершення. після завершення реставрації церква буде знову відкрита для відвідувань», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у прес-службі Національного заповідника, представники Церкви Вселенского патріархату мають укласти договір щодо користування пам’яткою згідно з чинним українським законодавством. 

При цьому наявний штат пам’яткоохоронців і надалі продовжить свою роботу згідно з вимогами пам’яткоохоронного законодавства.

Як відомо, 18 жовтня Верховна Рада передала Андріївську церкву в постійне користування Вселенському патріархату.

Раніше представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що президент пропонує передати у постійне користування Андріївську церкву Вселенському патріарху.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: