Держава спише понад мільярд гривень боргу Києва

Держава спише понад мільярд гривень боргу Києва

Таку суму торік вклало місто у будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу

У четвер, 22 березня, на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили додатковий договір до договору про погашення заборгованості міста перед державою. Про це повідомляє прес-служба Київради.

За документ проголосувало 66 депутатів.

Відповідне рішення передбачає зменшення боргового навантаження столиці перед державою на 1 мільярд 135 мільйонів гривень. Саме таку суму торік вклало місто у будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Згідно з домовленостями між Міністерством фінансів України та Київською міською радою, заплановані та освоєні кошти на зведення естакади будуть зараховані столиці як погашення частини боргу міста Києва перед державою.

«У Києва з державою домовленості наступні: міська влада фінансує великі інфраструктурні об’єкти в столиці, а держава на цю ж суму списує Києву борг. Для міста це подвійна вигода! Так, у 2017 році ми взяли на себе зобов’язання профінансувати будівництво мостового переходу через Дніпро. В бюджеті 2017 року на це було передбачено мільярд 135 мільйонів гривень. Відповідно, на таку суму має зменшитися борг міста перед державною. У 2018 наша співпраця продовжується. В головному фінансовому документі столиці ми заклали 3,8 мільярдів гривень на великі інфраструктурні проекти. Якщо ці кошти будуть повністю освоєні – наш борг перед державою зменшиться на відповідну суму», – пояснив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Разом з тим, реалізація даного проекту рішення дозволить зменшити пікове боргове навантаження на бюджет міста Києва щодо погашення заборгованості перед державою у 2019 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: