Екзотичний бізнес: як житель Київщини відкрив страусину ферму

Екзотичний бізнес: як житель Київщини відкрив страусину ферму
Страусова ферма

Українець заснував ферму в 2002 році

У селі Синява Рокитнянського району Київської області розташована страусина ферма, яку заснував Василь Ковінько.

Ферма – це 5 га впорядкованої території. Навколо – поля для посівів, поруч луг біля річки Рось із чистою водою та сіножатями. Синявська страусова ферма розташована на виїзді з Синяви в бік Бушевого, навпроти Божої гори на Київщині.

Українець заснував ферму в 2002 році – так він розпорядився успадкованими від батьків наділами. Страус – птах не екзотичний, а дієтичний, та ще й вирізняється несучістю. Такі враження Василь Ковінько отримав від відвідування страусиних ферм у Європі, пише Agronews.

«Я часто їздив в Європу і бачив ферми у Польщі, Німеччині, Бельгії. Бачив людей, які займалися фермерським господарством – розводили страусів, оленів. Ось і з’явилася ідея купити страусів і привезти в Україну», – говорить фермер.

За його словами, така ферма – вигідний бізнес, щоб його розвинути, достатньо 4-7 птахів. Василь почав із 30 страусенят. Привіз додому пташенят африканського страуса, і розпочав свій бізнес.

«Я зробив тут усе так, щоб самому жити, і тут, серед тварин, я почуваюся вільним. Адже голова залишається світлою – не забита всілякою пропагандою», – каже фермер.

Невелика кількість страусів міститься у вольєрах. До комплексу також входить міні-зоопарк із пташником, його часто відвідують туристи, проводяться екскурсії.

«Зараз ми не трудоголіки, які працюють у поті чола день і ніч. Ми бачимо світ, але живемо фермою. Від неї ж отримуємо задоволення і здоров’я», – каже фермер.

Василь розповідає, що в молодості у нього була можливість залишитися працювати в Німеччині, та він не захотів. «Там я ніхто, а тут я Василь Миколайович», – каже український фермер.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: