Київ потерпає від смогу: за добу в екосистемах міста та області майже пів сотні пожеж

Київ потерпає від смогу: за добу в екосистемах міста та області майже пів сотні пожеж

У Києві та в передмісті горять ліси, трав'яний настил та торфовища

За останню добу у Києві зафіксовано 20 пожеж в екосистемах міста, а в Київській області – 25. Про це повідомили в Управлінні з питань цивільного захисту Київської міської держдаміністрації.

Так, на Київщині зафіксовано:

  • пожежі торфовищ – 8 пожеж на площі 3,57 га;
  • 4 пожежі торфу – Обухівський район, с. Романків – 1 га, залишилось – 0,84 га; Вишгородський р-н, с. Демидов – 2,50 га, залишилось – 2,25 га;
  • лісові пожежі – 2 осередки на площі 0,8 га (ліквідовано);
  • гасіння пожеж сміття – 11 осередків на площі 1,10 га.

Повідомляється, що за період із 23 березня до 6 квітня столичні вогнеборці 149 разів виїжджали на гасіння пожеж в екосистемах Києва, загальна площа яких більше 53,65 га. Причиною загоряння у більшості випадків є людський фактор: маємо випадки підпалів сміття, трав’яного настилу та паління листя.

Фахівці закликали киян не відпочивати у міських лісах в умовах карантину, що є забороненим з 6 квітня, а залишатися вдома. І нагадали, що розведення багаття у лісах і парках заборонено чинним законодавством (стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення). За це передбачено штраф – від 340 до 1360 гривень.

Як повідомляв  «Главком», у неділю, 5 квітня, зранку столицю затягнула димова хмара. Проте вже по обіді у Києві екологічна ситуація з повітрям покращилася.

Мер Києва Віталій Кличко закликав правоохоронні органи оперативно встановлювати особи паліїв сухої трави і сміття в столиці та жорстко їх карати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: