Київ виділив 7 млн грн на підтримку бізнесу

Київ виділив 7 млн грн на підтримку бізнесу

Київським підприємцям компенсуватимуть 50% процентної ставки за кредитом

Київ відновив співпрацю із Фондом розвитку підприємництва, а також виділив кошти на фінансово-кредитну підтримку столичного бізнесу. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Хочу нагадати, що місто продовжує підтримувати малий і середній бізнес. Про пільги столичним підприємцям я вже неодноразово розповідав. Також повідомлю, що міська влада відновлює співпрацю з Фондом розвитку підприємництва - колишнім Німецько-українським фондом, - сказав Кличко. - Підприємці столиці зможуть отримувати від фонду фінансування на реалізацію інвестпроектів на рівні 13 % річних. Місто теж передбачило кошти в бюджеті на фінансово-кредитну підтримку бізнесу. Понад 7 мільйонів гривень», - повідомив Кличко. 

За рахунок цих коштів київським підприємцям компенсуватимуть 50% процентної ставки за кредитним договором.

«Тобто, завдяки такій співпраці міста і Фонду розвитку підприємництва, відсоткова ставка для позичальника становитиме 6,5%», - уточнив мер Києва. 

До кінця цього року банки-партнери, яких визначає Фонд, зможуть видати близько 200 млн грн кредитів на підтримку та розвиток столичного бізнесу. 

«Це «живі» гроші, які сторицею повернуться в економіку міста. Ми розробили ефективний і максимально прозорий механізм. А процедура отримання фінансово-кредитної підтримки  - проста та займатиме у підприємців мінімум часу», - сказав Кличко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: