Київ замовив паркувальну систему за 103 млн грн

Київ замовив паркувальну систему за 103 млн грн

У Києві мають впровадити автоматизовану систему контролю оплати вартості послуг з паркування

Комунальне підприємство «Київтранспарксервіс» 10 квітня за результатами тендера замовило ТОВ «Юніп Україна» паркувальну систему за 102,70 млн грн. Про це повідомляється у системі ProZorro.

Цьогоріч мають впровадити автоматизовану систему контролю оплати вартості послуг з паркування в Києві. Ліцензійний софт «UNIP» із річною гарантією коштує 91,97 млн грн. З аналогічних договорів переможця відомо, що такий софт уже працює принаймні у Дніпрі та Львові. Решта 10,73 млн грн відведено на обладнання за такими цінами:

  • 57 паркувальних автоматів виробництва ПрАТ «Промзв’язок» по 147 тис. грн.
  • 43 захищені планшети Logic Instrument Fieldbook K80 G2 8″ (Франція), котрі мають експертний висновок і сертифікати відповідності та експертизи типу, по 39 тис. грн.
  • 43 портативні принтери для квитанцій Zebra ZQ300 (США) по 12 500 грн.
  • 43 акумулятори до принтера по 3 064 грн.

Ціна угоди всього на 3% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 105,88 млн грн.

Різні фірми скаржились в АМКУ на вимоги, які вважали дискримінаційними. Ці вимоги зводились до того, що учасник мав запропонувати готову систему, яка вже де-небудь впроваджена. Йшлося про занадто короткі строки розробки, надання атестату КЗІ, який неможливо отримати в ці строки, закупівлю софту та обладнання разом, підтвердження досвіду за 2017-2019 роки саме щодо паркувальних систем, які взаємодіють із реєстрами МВС. Після одного з рішень АМКУ замовник дозволив подавати аналогічні договори за 2017-2019 роки щодо будь-якого софту, залишивши вимогу взаємодії з реєстрами МВС.

На тендер прийшли «Юніп Україна», ТОВ «Перипротект», ТОВ «Сеа Елетротехніка» і ДП «Інфотех» МВС. Замовник допустив до аукціону лише «Юніп Україна», а решту відхилив.

«Перипротекту» закидали, що він надав атестати на софт, не підтвердивши, що сам брав участь у його розробці чи має право на його використання. Однак фірма повернулася на торги через АМКУ, оскільки тендерна документація не вимагала такого підтвердження.

«Інфотех» і «Сеа Елетротехніка» не надали документальне підтвердження щодо взаємодії з реєстрами МВС та експертний висновок КЗІ на планшети. Також «Інфотех» не приніс тендерне забезпечення, аналогічні договори, документ про тестування працездатності системи при повному проектному навантаженні та копію витягу з ЄДРЮО, ФОП та ГФ.

Столична «Юніп Україна» належить фірмі «ЮНІП АГ» («UNIP AG», Швейцарія), а кінцевими бенефіціарами є громадяни України Юрій Макаренко та Ілля Солодовський.

Нагадаємо, 20 березня 2020 року мер Києва Віталій Кличко звільнив директора комунального підприємства «Київтранспарксервіс» Олександра Німаса.

Раніше радник мера Києва Максим Бахматов пообіцяв провести детальний та публічний аудит комунального підприємства «Київтранспарксервіс» та всіх паркувальних майданчиків у Києві. Моніторинг аудиту здійснюватиметься за допомогою депутатів та громадськості. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: