Киянин збував психотропні речовини через інтернет

Киянин збував психотропні речовини через інтернет
Поліцейські вилучили заборонені речовини на суму понад півмільйона гривень
Фото: Нацполіція

Повідомлення щодо продажу заборонених речовин зловмисник розмістив у одному із месенджерів

У столиці оперативники затримали хлопця, який збував психотропні речовини через інтернет-магазин. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

Отримавши оперативну інформацію щодо збуту 24-річним хлопцем психотропних речовин та прекурсорів, працівники управління протидії наркозлочинності почали проводити оперативно-розшукові заходи з метою документування правопорушення.

Слідчі за місцем мешкання зловмисника провели невідкладний обшук. У результаті процесуальної дії у квартирі правоохоронці виявили 380 пакунків з солями вагою близько 500 грамів та стільки ж амфетаміну. Поліцейські вилучили заборонені речовини на суму понад півмільйона гривень.

Як розповів начальник відділу управління протидії наркозлочинності поліції Києва Денис Лаворько, зловмисник займався виготовленням та збутом психотропних речовин по всій Україні шляхом пересилання через відділення пошти та через закладки: «24-річний хлопець, який за освітою хімік, розмістив у месенджері інформацію щодо продажу заборонених речовин. Встановлено, що місцевий мешканець переховувався від слідства за вчинення у травні 2018 року в Подільському районі столиці злочину, пов’язаного з обігом наркотиків». 

За даним фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. 

Зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Фігурантові загрожує до восьми років позбавлення волі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: