Кличко поспілкувався з хворим на коронавірус Крищенком

Кличко поспілкувався з хворим на коронавірус Крищенком
Мер Києва Віталій Кличко зателефонував очільнику столичної поліції Андрію Крищенку

Крищенка госпіталізували в Олександрівську лікарню

Мер Києва Віталій Кличко спілкувався телефоном з керівником столичної поліції Андрієм Крищенком, який захворів на короновірус.

За словами мера, Крищенка госпіталізували в Олександрівську лікарню, він почувається нормально, лікується і продовжує працювати дистанційно. Про це Кличко розповів під час ефіру на телеканалі ZIK.

«Справді, кілька співробітників поліції Києва, в тому числі і начальник поліції міста пан Крищенко, захворіли на коронавірус. Я спілкувався з ним телефоном. Він перебуває у бадьорому настрої і продовжує виконувати свої обов’язки дистанційно, - повідомив Кличко. – Хочу сказати, що всі хворі кияни, в кого діагностували коронавірус, отримують необхідну медичну допомогу».

Він нагадав, що місто підготувало 7 опорних лікарень, які , в разі потреби, можуть приймати хворих на коронавірус. В цих медзакладах розгорнули близько 500 ліжок. А у випадку екстреної необхідності, Київ може розгорнути 7 тисяч додаткових ліжок. 

«Я сподіваюся, що такого - найгіршого сценарію - в нас не відбудеться. Також хочу в черговий раз наголосити: ми надаємо і будемо надавати кваліфіковану медичну допомогу всім, хто її потребуватиме. Незалежно від посад чи грошей», - підкреслив Кличко. 

Він котре закликав киян дотримуватися правил і рекомендацій тимчасових обмежень. І без нагальної потреби не виходити на вулиці. «Подивіться,  до чого нехтування правилами призвели в Італії та Іспанії. Там сьогодні не вистачає місць у лікарнях. І це – страшно!» - наголосив Кличко.

Як повідомлялося, сьогодні стало відомо, що Крищенку встановлено діагноз COVID-19.

Станом на ранок п'ятниці, 27 березня, у Києві зареєстровані ще 8 нових випадків захворювання на коронавірус. Таким чином, кількість киян, що захворіли на COVID-19, зросла в місті до 55 осіб.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: