Кличко про нові обмеження: треба витримати кілька тижнів, щоб ситуація не рвонула

Кличко про нові обмеження: треба витримати кілька тижнів, щоб ситуація не рвонула

Кличко зізнався, що починає відчувати себе вихователем в дитячому садку

Мер Києва Віталій Кличко закликав мешканців міста витримати кілька тижнів обмежувальних заходів, щоб стримати динаміку розповсюдження захворювання. Тоді можна буде говорити про послаблення обмежень. Про це він сказав під час онлайн-пресконференції, коментуючи нові обмеження.

«Я знаю, що багато дискусій останніми днями з цього приводу. І багато обурення. Мені теж можуть не подобатися деякі моменти. Я, наприклад, звик щоранку тренуватися – їздити на велосипеді Трухановим островом. І теж люблю прогулятися інколи парком. Але уряд ухвалив такі правила, і їх доведеться виконувати всім. Ще раз підкреслю: ми повинні зробити все, щоб ситуація не рвонула – щоб не було стрімкого зростання кількості хворих», - наголосив мер столиці. 

«Щодо обурення з приводу моїх слів про можливе обмеження руху приватного транспорту в місті. Так от: якщо і далі триватиме недотримання правил, держава може запровадити найсуворіші обмеження. Зрозуміло, що тоді вони будуть і в Києві. Коли їздитимуть тільки ті, хто забезпечує життєдіяльність міста. Саме тому я щоразу звертаюся до всіх не доводити ситуацію до цього! Все залежить від вас. Адже ніяка влада, ніхто не зможе врятувати вас, якщо ви цьому опираєтеся!» - підкреслив Кличко.

За його словами, багато кроків, які робить влада, – непопулярні. І що, деякі «діячі» використовують ситуацію для політичної боротьби. 

«Знаєте, можна базікати, коли ти ні за що не відповідаєш! А коли за тобою кількамільйонне місто, над яким нависла небезпека, - тобі не до рейтингів і не до зіркової популярності! Якщо ти нормальна людина, звичайно. І якщо вболіваєш за те, що робиш», - сказав мер столиці.

«Я ще раз повторюю: ми сьогодні робимо все, щоб не допустити стрімкого зростання кількості хворих. Як це сталося в Італії, Іспанії. Як відбувається сьогодні в США. Коли така передова система охорони здоров’я не може справитися з такою кількістю пацієнтів, яким потрібна невідкладна допомога, яким потрібна госпіталізація. І тому, якщо вам говорять «треба потерпіти обмеження», – значить, треба їх потерпіти! Ми повинні виграти час. Витримати період, щоб зупинити стрімке розповсюдження вірусу. Так, це складно. Так, дискомфортно. Але нехтування правилами в цій ситуації – це загроза для вашого здоров’я або, навіть, і життя. Знаєте, я - вже вкотре закликаючи до свідомості і обережності – починаю відчувати себе вихователем в дитячому садку. Але ж ми – дорослі люди! І всі повинні зрозуміти, якими можуть бути наслідки», - наголосив Кличко.

Нагадаємо, із понеділка, 6 квітня, у столиці діють нові протиепідемічні обмеження.

Як повідомлялося, згідно з даними Центру громадського здоров'я України, станом на ранок 6 квітня, у Києві зафіксовано 234 випадки Covid-19.

Кличко повідомив про 267 підтверджених випадків захворювання на Covid-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: