Ще жорсткіше. Нові правила карантину в Києві (документ)

Ще жорсткіше. Нові правила карантину в Києві (документ)
У Києві встановлені особливі умови в’їзду та виїзду з міста

У Києві діятимуть нові протиепідемічні обмеження

Із понеділка, 6 квітня, у столиці діятимуть нові протиепідемічні обмеження.

Таке розпорядження керівника робіт з ліквідації надзвичайної ситуації №12 опублікували на сайті Київської міської державної адміністрації.

Керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Микола Поворозник пояснив, яких вимог необхідно буде дотримуватись громадянам на території міста Києва, аби запобігти поширенню гострої коронавірусної хвороби Covid-19

«Із понеділка, 6 квітня, у столиці, як і в інших містах України, почнуть діяти нові обмеження, затверджені Постановою Уряду №211. Також міська влада затвердила новий перелік заходів, спрямованих на запобігання поширенню гострої коронавірусної хвороби Covid-19 Я розумію, що більшість обежень можуть здаватися незручними, та зараз мова йде про здоров'я та життя тисяч киян. І це той момент, коли все залежить від кожного з нас. Тому будьмо свідомими та відповідальними», – пояснив Микола Поворозник.

Так, новою редакцією розпорядження встановлені особливі умови в’їзду та виїзду з міста для громадян і транспортних засобів, затверджені вимоги до якості реалізації продуктів харчування та продовольчої торгівлі, у тому числі в магазинах на автозаправках, та запроваджені обмежувальні заходи для населення.

Крім того, розпорядженням установлено особливий порядок проведення профілактичних та протиепідемічних заходів для закладів освіти і гуртожитків закладів освіти, для транспортних підприємств, для закладів торгівлі господарчими товарами (засобами гігієни) – незалежно від їх підпорядкування і форми власності. А також для працівників підприємств із обслуговування житлового фонд, підприємств, установ та організацій, для яких неможливо перейти на дистанційний режим роботи, для тимчасових споруд (малих архітектурних форм), у яких здійснюється торгівля продовольчими та/або непродовольчими товарами без приготування та/або споживання їжі та напоїв.

Раніше повідомлялося, що при в'їзді до Києва водії та пасажири транспортних засобів проходитимуть обов'язкову перевірку на наявність високої температури тіла.

Нагадаємо, влада України посилює карантинні заходи з метою стримування пандемії коронавірусу Covid-19 Відповідна постанова уряду опублікована у п'ятницю, 3 квітня.

Зазначимо, українцям з понеділка можна виходити на вулицю лише з документами і в масці. Глава уряду зазначив, що що жорсткі обмеження - це тенденція, до якої дедалі частіше вдаються держави по всьому світу.

Також Кабінет міністрів закликає українців утриматись від шашликів, від прогулянок парками на найближчі 3-4 тижні у зв'язку з посиленням карантину в Україні.

Станом на 22:00 4 квітня в Україні зафіксовано 1225 випадків коронавірусної хвороби Covid-19

Також глава уряду Денис Шмигаль заявив, що у кінці квітня уряд поетапно послаблюватиме карантинні обмеження, якщо зменшиться кількість хворих на Covid-19

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: