Кличко закликав киян на Великдень не йти до церкви

Кличко закликав киян на Великдень не йти до церкви
Під час обмежувальних заходів киян просять відсвяткувати Великдень вдома

Мер Києва звернувся до представників усіх конфесій за можливості проводити служби онлайн

Мер Києва Віталій Кличко закликав киян відсвяткувати Великдень вдома і не відвідувати місця масового скупчення людей. Про це він сказав під час онлайн-пресконференції.

«Друзі! Скоро велике свято Паски. І я, як мер столиці, дуже хвилююся, з якими наслідками воно відбудеться для мешканців міста, як може вплинути на ситуацію з розповсюдженням коронавірусу в Києві. Я закликаю представників усіх релігійних конфесій дотримуватися обмежень та не проводити заходів з великим скупченням людей. Зокрема, під час святкування Великодня», - сказав Кличко. 

Мер зазначив, що зустрічався з представниками всіх конфесій і звернувся до них відповідально ставитися до безпеки вірян, дотримуватися обмежень, що запроваджені в місті та країні.  

«Я розумію, що Великдень - велике і світле свято, якого всі очікують, свято, коли йдуть до церкви, коли збираються великим колом близьких, коли ходять у гості. Але зараз ми повинні дотримуватися обмежень! Для того, щоб зупинити поширення інфекції і скоріше пом’якшити, а потім і скасувати ці обмеження. Я розумію, як усім складно і як всі втомилися. Але треба витримати і пройти через цей виклик. Здоровими і без втрат», - наголосив Кличко.

Також, за словами мера, він звернувся до представників усіх конфесій за можливості проводити служби онлайн, пояснювати людям, чому коронавірус такий небезпечний. 

«І я сподіваюся, що всі дослухаються. Наше завдання - щоб кожен українець, кожен киянин був живий і здоровий. Тому ще раз закликаю всіх відсвяткувати це свято вдома у вузькому колі найрідніших. Так буде безпечніше!» - підкреслив Кличко.

Як повідомлялося, за даними Центру громадського здоров'я, станом на 10:00 3 квітня, у Києві 180 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Таким чином, за добу кількість хворих на коронавірус у Києві зросла на 20 осіб.

Кличко повідомив про 28 нових випадків COVID-19 за останню добу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: