Кличко заявив про готовність судитися з «Нафтогазом»

Кличко заявив про готовність судитися з «Нафтогазом»
Мер столиці Віталій Кличко

Мер столиці вважає, що конфліктну ситуацію з «Нафтогазом» Київ має вирішувати в судах

На сьогодні близько 3 тисяч житлових будинків столиці залишаються без гарячої води. Причина - відмова НАК «Нафтогаз України» укласти договір зі створеним комунальним підприємством «Київтеплоенерго» на постачання газу. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко.

За його словами, «Нафтогаз» наполягає, аби Київ взяв на себе мільярдні борги «Київенерго» перед «Нафтогазом».

Кличко зазначив, що місто не може взяти на себе борги приватної компанії, які накопичувалися не один рік.

«Одна справа - борги киян за спожиту послугу, інша ж справа - штрафи і пені, що є результатом господарської діяльності, - сказав мер. - Компанія «Нафтогаз», на жаль, вирішила шантажувати киян. Відключили газ, допоки борги «Київенерго» не будуть їм повернуті. Моя чітка позиція – ми повинні цю конфліктну ситуацію вирішувати в судах. Але кияни не мають бути заручниками такої ситуації. Ми готові до суду. Але в нас ключова вимога – включіть газ людям». 

Кличко запевнив, що місто готове до конструктивного діалогу, але за умови, що враховуватимуться не тільки фінансові інтереси компаній, але й інтереси людей.

Він також нагадав, що на сьогодні місто послідовно виконує рішення Київради щодо припинення угоди з «Київенерго» та повертає під контроль громади майно, що 17 років перебувало в управлінні комерційної структури.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз» відмовився укладати угоду з новим виконавцем послуги гарячого водопостачання та опалення у Києві – «Київтеплоенерго»: газопостачальна компанія заявляє, що угода буде укладена лише після того, як міське підприємство погодиться взяти на себе боргові зобов’язання попереднього виконавця послуг – ПАТ «Київенерго».

Слід зазначити, що заборгованість ПАТ «Київенерго» перед НАК «Нафтогаз» складає 4,8 млрд грн. Вона містить майже 3 млрд грн боргів населення, майже мільярд – борг державного бюджету за надані пільги та субсидії, теплопостачання бюджетних установ, різниці в тарифах, а ще близько 1,2 млрд грн – нарахованих штрафів та пені.

Як повідомлялося, Київрада готова до радикальних дій, якщо НАК «Нафтогаз України» не відновить постачання енергоносіїв столиці.

Читайте також матеріал «Главкома» «Розлучення з Ахметовим», або Чому у Києві немає гарячої води?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: