Лівий і правий береги Дніпра у Києві об’єднані живим ланцюгом Соборності (відео)

Лівий і правий береги Дніпра у Києві об’єднані живим ланцюгом Соборності (відео)
Живий ланцюг Соборності на мосту Патона у Києві

Акція відбувається вже 12-й рік поспіль

На мосту Патона у Києві в День соборності відбувається щорічна акція Живий ланцюг Соборності.

Колони учасників почали рухатися одна одній назустріч північною пішохідною частиною мосту Патона, щоб утворити символічний ланцюг єдності, повідомляє Укрінформ.

Кожна колона несла свою частину 30-метрового прапора (синю або жовту). Посередині мосту обидві колони зустрілися та символічно об'єднали лівий і правий береги Дніпра, схід і захід України. Водночас утворено єдиний 30-метровий прапор України.

Усім охочим волонтери пропонували розфарбувати обличчя в кольори державного прапора, зокрема нанести на щоку дві паралельні короткі смужки синього ті жовтого кольорів.

Після цього учасники акції спільно виконають гімн України, а також вшанують пам'ять Героя України Сергія Нігояна, що був убитий 22 січня 2014 року, та всіх борців, які поклали своє життя за Українську Державу, запаливши свічки.

Далі всі учасники рушать у бік лівого берега, де на них чекатиме гарячий чай і теплий гурт однодумців. Усі учасники отримають роздруковану версію Акту Злуки, а також пам’ятну жовто-блакитну стрічку на згадку про акцію. Тут же відбудеться і конкурс на найкращий малюнок на обличчі та фотосесія.

Як зазначають організатори, акція відбувається вже 12-й рік поспіль. Акція є неполітичною, тому не допускається наявність жодної партійної або іншої символіки - лише прапори України.

Живий ланцюг Соборності — щорічна акція, присвячена Дню соборності України та річниці з дня проголошення незалежності України. Учасники акції символічно об'єднують береги Дніпра «живим ланцюгом» на мосту Патона в Києві, рухаючись назустріч двома колонами —з лівого берега (символізує Українську Народну Республіку) та з правого берега (символізує Західно-Українську Народну Республіку).

Нагадаємо, 22 січня 2019 року відзначається 100 років із дня проголошення Соборності України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: