Медик із Чернівців назвав головну причину масового зараження лікарів

Медик із Чернівців назвав головну причину масового зараження лікарів
Анестезіолог-реаніматолог Микола Рихліцький

Анестезіолог-реаніматолог Микола Рихліцький три тижні провів в охопленій пандемією Італії

Причиною того, що у загальній кількості інфікованих Covid-19 в Україні вже понад 20% медпрацівників, є погана організація роботи медичних установ, відсутність культури поводження із індивідуальним захистом та чітких протоколів дій керівництва при зараженні персоналу. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив лікар-анестезіолог, реаніматолог Микола Рихліцький, який нещодавно повернувся з відрядження до Італії.

«В Україні індивідуальний захист є. Десь 40% на 60% - забезпечення від волонтерів і держави. У різних закладах по-різному... Немає культури поводження із захистом. Є чіткі критерії одягання і знімання захисту, чіткі умови зберігання, знезараження, його знищення. Є чіткі умови роботи в ньому, часу перебування», - нарікає лікар, бо часто з тих чи інших причин цих правил не дотримуються.

Рихліцький розповів, що у деяких адміністраторів лише у звітах «все добре, усі захищені», а у більшості лікарень не сформовані схеми руху персоналу, не переформатовані відділення так, щоб пацієнти з Cоvid-19 перебували в одних приміщеннях.

«Не знаю як все це вірно описати без хамства, але, на мою думку, причина в халатності нашого керівництва. Можливо, зараз я на емоціях через разючий контраст від побаченого в Італії. Причому в усьому, що в плані матеріального забезпечення, що в плані забезпечення медикаментами цей контраст разючий. В організації роботи насамперед», - говорить лікар.

Він переконаний, що саме чітка організація роботи в рази б зменшила захворюваність медперсоналу і небезпеку зараження для оточуючих.

«У нас немає протоколів чітких дій керівників для співробітників, що контактували тривалий час зі своїм колегою, у котрого підтвердили Covid-19. У нас ПЛР-тести проводять по 5-8 днів. Звичайно, результат тесту ПЛР, який я здав в Італії, був у мене негативним, я в собі впевнений. Але сам факт. Всі ці дрібнички складаються в загальну картину, яка є дуже кричущою, вони погіршують нашу статистику захворюваності», - вважає Рихліцький.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: