Прокуратура взялася за ділків, які облаштували лісопилку на Оболоні

Прокуратура взялася за ділків, які облаштували лісопилку на Оболоні
Цех для обробки деревини на самовільно захопленій землі

Прокуратура через суд вимагає повернути землю у комунальну власність

Київська місцева прокуратура №5 у судовому порядку вимагає повернути у комунальну власність земельну ділянку площею 0,63 га та вартістю майже 5 млн гривень на вул. Сім’ї Шовкоплясів, на якій незаконно функціонує цех для обробки деревини. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Так, в рамках досудового розслідування місцевою прокуратурою встановлено, що комунальна земля самовільна зайнята приватним підприємством та без жодних правовстановлюючих документів експлуатується у комерційних цілях.

Під час обстеження ділянки правоохоронці виявили розташовані на ній тимчасові споруди, а саме вагончик для охорони, господарську споруду, пилораму з навісом, споруду-цех для обробки деревини з сушкою, а також відходи з деревини. Крім того, сама ділянка огороджена парканом та охороняється.

Зважаючи на грубе порушення законодавства, місцева прокуратура звернулась до Господарського суду міста Києва з вимогою зобов’язати підприємця повернути столичній громаді земельну ділянку, привівши її в належний стан шляхом знесення самочинно збудованих споруд.

Нагадаємо, за участі органів прокуратури Києва в суді з незаконного користування повернуто земельну ділянку на березі озера Срібний кіл, на якій всупереч законодавству було самовільно розміщено комплекс металевих споруд, облаштованих для проведення торгівлі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: