На території заказника на Осокорках прибрали масштабне сміттєзвалище (фото)

На території заказника на Осокорках прибрали масштабне сміттєзвалище (фото)
Несанкціоноване сміттєзвалище було на території майбутнього заказника «Осокорківські луки»
Фото: Дарницька РДА

Ділки облаштували сміттєзвалище на території заказника

На території майбутнього ландшафтного заказника місцевого значення «Осокорківські луки» у Дарницькому районі Києва місцева влада разом із активістами прибрали несанкціоноване сміттєзвалище.

Як відомо, 11 квітня 2019 року Київська міська рада прийняла рішення «Про оголошення природної території ландшафтним заказником місцевого значення «Осокорківські луки» на південь від озера Тягле та вулиці Колекторної в Дарницькому районі Києва. Він матиме орієнтовну площу 148 га. Зазначена ділянка – це землі комунальної власності столиці.

Недобросовісні громадяни розгорнули на цих ділянках масштабну діяльність - несанкціоновану утилізацію сміття, тобто беруть гроші людей за вивіз сміття на полігон, а самі викидають його в малолюдних околицях міста. Про це повідомляє Дарницька райдержадміністрація.

Останніми роками, на території майбутнього ландшафтного заказника «Осокорківські луки» було вивантажено кілька великих самоскидів будівельного і побутового сміття і з десяток куп сміття із мікроавтобусів.

У квітні розпочалася робота з ліквідації найбільших сміттєвих навалів. Була задіяна великогабаритна техніка, завдяки якій було вивезено десятки тонн сміття.

«Цими вихідними, дотримуючись всіх карантинних застережних мір, заходів і правил, активна й потужна громада, остаточно навела лад в буферній зоні заказника. В десятки мішків, вручну, було зібрано все те, що залишилося після прибирання великогабаритної техніки. Все завдяки активній позиції членів громадської організації «Екопарк Осокорки», - повідомили у Дарницькій РДА.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: