НАЗК направило до суду 14 протоколів на мера Броварів, який себе преміював

НАЗК направило до суду 14 протоколів на мера Броварів, який себе преміював
Мер Броварів Ігор Сапожко

Сапожко підписав розпорядження про встановлення надбавок до посадового окладу Броварського міського голови

Національне агентство з питань запобігання корупції на своєму засіданні прийняло рішення про направлення до суду 14 протоколів про адміністративні правопорушення за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, складених стосовно однієї посадової особи – Броварського міського голови Ігоря Сапожка. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Національне агентство встановило, що Сапожко, будучи особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування, та усвідомлюючи існування приватного інтересу в реалізації своїх повноважень, не повідомив Національне агентство про реальний конфлікт інтересів, підписавши розпорядження про встановлення надбавок до посадового окладу Броварського міського голови.

«Нагадаємо, відповідальність за такі правопорушення, пов’язані з корупцією, передбачена частинами першою та другою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Так, неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а вчинення дій чи прийняття рішень в умовах такого конфлікту інтересів – накладення штрафу від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», - йдеться в повідомленні НАЗК.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: