Не прибрав сніг – штраф: адмінпротоколи отримали близько 70 організацій

Не прибрав сніг – штраф: адмінпротоколи отримали близько 70 організацій
За невчасне прибирання снігу балансоутримувачам територій загрожує штраф

Контроль за прибиранням снігу здійснюють 35 працівників міської інспекції з благоустрою та близько 40 інспекторів відділів благоустрою

Протягом трьох останніх діб столичні інспектори з благоустрою вручили майже 900 приписів з вимогою прибрати сніг балансоутримувачам територій організацій, установ та підприємств. А також складено близько 70 адмінпротоколів щодо невиконання Правил благоустрою у частині, що стосується прибирання снігу

Про це повідомили «Вечірньому Києву» у прес-службі КП «Київблагоустрій».

За інформацією Управління обстеження стану благоустрою столичних територій КП, протягом 28 лютого -1 березня контроль за прибиранням наслідків сніжної навали комунальними службами та балансоутримувачами територій здійснюють 35 працівників міської інспекції з благоустрою та близько 40 інспекторів відділів благоустрою, що входять до складу райдержадміністрацій.

Спершу вони вручають відповідальним особам спеціальні попереджувальні приписи, де сформульовані зауваження та вимоги місцевої влади щодо виконання правил благоустрою з прибирання снігу. Адмінпротоколи ж складаються в разі повного ігнорування відповідальними особами головної вимоги столичної влади щодо своєчасного прибирання снігу на закріплених прибудинкових територіях.

Під час майбутніх засідань адміністративної комісії КМДА всім безвідповідальним балансоутримувачам, що отримали наведені вище протоколи, буде призначено відповідний штраф розміром до 1700 гривень.

Пояснюючи поточну ситуацію, в.о. директора «Київблагоустрій» Андрій Андрєєв нагадав, що у Києві є території, що їх обслуговують саме комунальні служби, а є ділянки та споруди, балансоутримувачі яких зобов’язані або власними силами прибирати сніг, або укласти угоди, згідно з якими комунальники обслуговуватимуть (прибиратимуть) ці території, у тому числі, й від снігу.

«Так, снігопад – дуже потужний. Але він чітко продемонстрував, хто з суб’єктів підприємницької діяльності не цурається обов’язку взяти в руки лопату та прибрати два десятки квадратів навколо кіоску, а хто ігнорує правила дотримання елементарного порядку. Тому інспектори КП «Київблагоустрій» продовжують прискіпливий моніторинг Києва», - сказав Андрєєв.

Як повідомляв «Главком», сьогодні комунальники працюють у посиленому режимі. Дороги столиці розчищають близько півтисячі одиниць снігоприбиральної техніки. Комунальні служби наполегливо просять власників транспортних засобів не залишати автівки обабіч вулиць і доріг, щоб не заважати спецтехніці оперативно прибирати проїзні частини від снігу. 

Столичні комунальники евакуюють автомобілі, які заважають розчищати дороги від снігу.

«Київавтодор» уже вивіз зі столичних вулиць понад 2 тис. тонн снігу.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: