Обшуки в Ісламському центрі: прокуратура заперечує переслідування мусульман

Обшуки в Ісламському центрі: прокуратура заперечує переслідування мусульман
Ісламський культурний центр

Прокуратура Києва заявила, що обшуки проводилися із застосуванням відеофіксації, у присутності понятих та з урахуванням правил внутрішнього розпорядку мусульманського центру

Прокуратура Києва заперечує поширену у вівторок у ЗМі інформацію про нібито переслідування релігійних організацій з боку столичної прокуратури. Про це йдеться у заяві відомства щодо вчорашніх обшуків в Ісламському культурному центрі.

«Звертаємо увагу, що слідчі дії, які були проведені 6 березня 2018 року у приміщенні одного з релігійних центрів, відбулися на підставі ухвал Подільського районного суду м. Києва та у чіткій відповідності до вимог Кримінального процесуального кодексу України. Так, проведення усіх слідчих дій відбувалося із застосуванням відеофіксації, у присутності понятих та з урахуванням правил внутрішнього розпорядку вказаного Центру», - заявляє прокуратура.

Вона зауважує, що зазначені слідчі дії спрямовані на виявлення та розкриття можливих неправомірних дій окремих громадян та жодним чином не стосуються діяльності Центру як громадської чи релігійної організації.

«У зв’язку з цим ще раз наголошуємо, що органи столичної прокуратури з повагою ставляться до діяльності усіх релігійних організацій, зареєстрованих на території нашої держави, і будь-які звинувачення у дискредитації чи переслідуванні їхньої діяльності є безпідставними та необґрунтованими», - сказано в заяві.

Як повідомлялося, 6 березня СБУ, поліція і прокуратура провели обшуки в Ісламському культурному центрі. Після цього муфтій в Духовному управлінні мусульман України заявив, що обшуки були проведені з порушенням законодавства. Крім того, він заявив про системні переслідування мусульман в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: