Коли нормально запрацює столичний транспорт? Кличко дав прогноз

Коли нормально запрацює столичний транспорт? Кличко дав прогноз
Проїзд у транспорті поки можливий тільки за наявності спецквитка та засобів індивідуального захисту
Фото: УНІАН

Метро відновить роботу за рішенням Кабміну

Мер столиці Віталій Кличко вважає, що знімати обмеження на роботу громадського транспорту поки зарано. Про це він сказав під час онлайн-пресконференції.

«Ще раз підкреслю: все залежатиме вiд епiдемiологiчноï cитуацiï в мiстi. Як ми бачимо, вірус поки не відступає. І останніми днями маємо неоптимістичну динаміку захворювання. Тільки в неділю - 66 підтверджених випадків, сьогодні - 59. Тому розслаблятися зарано, і зарано знімати обмеження на роботу громадського транспорту. Він поки продовжить перевозити пасажирів за спецквитками. До 22 травня точно», - повідомив Кличко.

Він зазначив, що від сьогодні місто збільшило кількість маршрутів наземного громадського транспорту. Так, запустили додаткові маршрути з житлових масивів ДВРЗ, Троєщина, Лісовий та Корчувате. 

У режимi спецрейсiв курсуватимуть деякі автобусні маршрути.

Проїзд у транспорті поки можливий тільки за наявності спецквитка та засобів індивідуального захисту. 

Кличко нагадав, що на маршрути щодня виходить до 300 одиниць автобусів, тролейбусів i трамваїв «Київпастрансу». Весь рухомий склад обов’язкову дезінфікують – як перед виїздом на лiнiю, так i впродовж дня.

Рішення щодо відкриття метро ухвалюватиме Кабінет міністрів, який, власне, його і закрив.

«Я ще раз закликаю всіх відповідально ставитися до свого здоров’я та безпеки людей, які поруч. Не нехтуйте правилами! Це – ваше здоров’я і ваше життя. Якщо ви опираєтеся – вам ніхто не допоможе його зберегти! Тому бережіть себе!» - закликав киян Кличко. 

Нагадаємо, що від сьогодні, 12 травня, у Києві запроваджується перший етап послаблень обмежувальних заходів. Але наземний громадський транспорт працюватиме на першому етапі послаблень в нинішньому - обмеженому режимі. А метро поки що не відновить роботу. 

12 травня у Києві спостерігаються величезні затори.

Як повідомляв глава уряду Денис Шмигаль, метрополітен у містах України почне відкриватися на третьому етапі послаблення карантинних заходів, відкриття метрополітену передбачається в два етапи.

Станом на ранок 12 травня, у Києві підтверджено 1930 випадків Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 59 осіб. Зокрема, серед інфікованих - 14 медиків.

Кличко показав ролик, в якому продемонстрував, що Київ відкриває 12 травня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: