Поліція взялась за будівельні гіпермаркети, що торгують під час карантину (фото)

Поліція взялась за будівельні гіпермаркети, що торгують під час карантину (фото)
Деякі магазини продовжили свою діяльність в частині торгівлі забороненими товарами
Фото: Нацполіція

Поліція Київщини притягнула до адміністративної відповідальності керівників будівельно-торгових центрів

У той час, коли свою діяльність припиняють підприємці різного рівня, дотримуючись вимог карантинних заходів, деякі з них порушують закон і намагаються на цьому заробити більші статки.

Так, на території кількох районів Київської області – в Білоцерківському, Бориспільському та Києво-Святошинському - деякі керівники великих торговельних центрів продовжили свою діяльність в частині торгівлі забороненими товарами.

Таким чином суб’єкти господарювання порушили вимоги постанови уряду країни щодо запобігання поширенню коронавірусу. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Нацполіції в Київській області.

Працівники поліції Київщини зібрали достатньо доказів продажу будівельних матеріалів громадянам, опитали свідків і склали на власників цих торговельних центрів адміністративні протоколи за ст. 44-3 КУпАП.

Адмінматеріали будуть направлені до суду для прийняття рішення.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства посадовцям загрожує сплата штрафу у розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це становить від 34 тис. до 170 тисяч гривень.

Поліція вкотре звертається до пересічних громадян та підприємців не порушувати умов карантину, бути свідомими та законослухняними.

Як повідомлялося, мер Києва Віталій Кличко закликав уряд ухвалити жорсткі кроки, що допоможуть місцевій владі контролювати ситуацію із розповсюдженням коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: