Столична влада підрахувала, скільки кияни зекономили на гарячій воді та опаленні

Столична влада підрахувала, скільки кияни зекономили на гарячій воді та опаленні

Так звана газова знижка дала змогу зекономити під час опалювального сезону

Протягом опалювального сезону кияни на гарячій воді та опаленні зекономили 1,5 мільярди гривень. У середньому київська родина за сезон теплопостачання зекономила 1600 гривень, завдяки дії так званої газової знижки. Про це під час онлайн-брифінгу сьогодні заявив заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелеєв.

«Нагадаю, у грудні 2019 року Постанова Кабміну № 1082 дала змогу теплопостачальним підприємствам України зменшувати нарахування за опалення та гарячу воду, застосовуючи так звану газову знижку. Підкреслюю: для підприємств, що використовують як основне паливо – природний газ. Завдяки цьому кияни, яким тепло та гарячу воду постачає комунальне підприємство «Київтеплоенерго», протягом опалювального сезону зекономили близько 1,5 млрд грн. У середньому одна київська родина зберегла 1600 гривень. У порівнянні з базовим тарифом «Київтеплоенерго» кияни за послугу централізованого опалення в середньому сплатили на 25% менше, а за постачання гарячої воли – на 23% менше», – сказав Пантелеєв.

Він поінформував, що у Києві 90% житлових будинків оснащені будинковими приладами обліку і нарахування проводять відповідно до показань цих лічильників. Для решти будинків нарахування проводять відповідно до формули, що затверджена постановою Кабміну, враховуючи температурний коефіцієнт.

Нагадаємо, станом на 8 квітня у Києві вже відключили від опалення 99% житлових будинків.

Як повідомлялося, у рахунках на оплату житлово-комунальних послуг за березень, які кияни отримають у квітні, з’явиться окремий рядок із внесками за обслуговування загальнобудинкових лічильників тепла і гарячої води.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: