Столичний кінотеатр «Кіото» отримає друге дихання

Столичний кінотеатр «Кіото» отримає друге дихання

У червні буде обговорюватися проект модернізації будівлі

Кінотеатр «Кіото» на Лісовому масиві в Києві буде капітально відремонтовано. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат Київської міської ради від ВО «Свобода» Михайло Буділов.

«Разом з представниками комунального підприємства, підрядників, активними мешканцями провели першу нараду стосовно капітального ремонту і створення громадського культурного центру з сучасними кінозалами і театром», - розповів він. 

Він нагадав, що чиновники намагалися збудувати замість кінотеатру черговий торговий центр, але вдалося зберегти цей об’єкт. 

Буділов повідомив, що на реконструкцію кінотеатру виділено фінансування. 

«Вже в червні будемо з громадою обговорювати і затверджувати проект модернізації будівлі, а потім розпочинати перші роботи з утеплення фасаду, ремонту покрівлі та інженерних мереж», - зазначив він.

Кінотеатр у Києві знаходиться на Лісовому масиві на розі вулиць Академіка Курчатова і Мілютенка. Відкритий у 1981 році. Збудований за проектом архітектора Петра Петрушенка. Облицювання фасадів виконане білим каменем.
Будівля двоповерхова та має чотири зали (з них три працюють) — синій на 184, малий на 36 та середній на 46 місць. Фільми демонструються у форматі 2D та 3D. 
Попередня назва кінотеатру — «Росія». У рамках здійснення перейменування назв об'єктів, парків, масивів, вулиць та провулків в місті Києві, за ініціативи комунального підприємтсва «Київкінофільм» було змінено назву на «Кіото», на честь міста-побратима Кіото, що знаходиться в Японії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: