Травень у Києві ліквідував річний недобір опадів, встановивши рекорд

Травень у Києві ліквідував річний недобір опадів, встановивши рекорд
30 травня гідрослужби Києва ліквідовували підтоплення
Фото: Київавтодор

30 травня у Києві випала рекордна кількість опадів

У суботу, 30 травня, у Києві вперше з 1891 року випало 29,5 мм опадів, що на 10,2 мм більше, ніж це було цього числа у 1941 році. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського з посиланням на дані спостережень своєї метеостанції.

«Дощовий травень почав ліквідовувати недобір опадів, який тривав у столиці з червня минулого року», - зазначили кліматологи.  

Нагадаємо, у суботу, 30 травня, сильний дощ у Києві спричинив підтоплення у деяких районах столиці, гідрослужба працювала над ліквідацією наслідків.

Так, на вул. Пестеля проблема виникла через значне підняття рівня води в річці Либідь. Також значне підтоплення було на Броварському проспекті поблизу станції метро «Чернігівська».

Під час інтенсивних опадів об’єм води у річці Либідь збільшився більш як на 300%.  Дорожники показали відео, яка виглядає річка Либідь після сильних дощів.

Як повідомлялося, у Києві сьогодні невеликий або помірний дощ. Температура вночі близько 10°, вдень 12-14°.

До слова, директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда заявив, що «літо 100% буде» і прийде в перших числах червня, починаючи з 5 числа температура повітря підвищиться, буде рости до +25 і більше градусів. 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: