У ДСНС показали, яка зараз ситуація з пожежами у Чорнобильській зоні (фото, відео)

У ДСНС показали, яка зараз ситуація з пожежами у Чорнобильській зоні (фото, відео)
У зоні ЧАЕС є осередки горіння
Фото: ДСНС

У ДСНС запевняють, що наявні пожежі не несуть загрози для об’єктів ЧАЕС

Державна служба України з надзвичайних ситуацій заявляє, що наразі загрози для критичних об`єктів, такі як «Укриття», «Вектор» та інших немає.

Станом на ранок 17 квітня у Зоні відчуження сили і засоби ДСНС продовжують проливання окремих ділянок, де спостерігається тління пеньків, залишків деревини, повалених сухих дерев, а також торф’яників.

Зведений загін ДСНС залучений до робіт з локалізації осередків в Корогодському, Дитятківського, Паришівського та Денисовицького лісництвах.

До гасіння залучено понад 1100 осіб та 120 одиниць техніки, в тому числі 2 вертольоти.

У ДСНС повідомляють, що радіаційний фон по Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,012 мР/год, Київська область – в межах 0,011 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год, м. Чорнобиль – 0,023 мР/год., на КДП Дитятки 0,02 мР/год. при контрольно допустимому рівні до 0,055 мР/год.).

Як повідомлялося, 14 квітня вдалося загасити пожежу в Чорнобильській зоні.

Проте, 16 квітня  директор «Чорнобиль тур» повідомив про нову пожежу у зоні відчуження.

Згодом у ДСНС підтвердили, що у Чорнобильській зоні внаслідок сильного вітру з’явились три нових осередки тління, які не мають загрозливого характеру.

У ДСНС повідомили, що станом на 7-му годину ранку 17 квітня, у Зоні відчуження відбувається гасіння осередків пожеж у Корогодському, Котовському, Дитятківському та Денисовецькому лісництвах. Спостерігається тління трав’яного настилу, пеньків та деревини в осередках, пройдених вогнем. 

Співробітниця пресслужби «Енергоатому» Наталія Дегтяренко стверджує, що у Чорнобильській зоні горять ліси і села. 

Як відомо, збитки від пожежі у Чорнобильській зоні попередньо оцінюють у десятки мільйонів.

17 квітня вранці мер Києва Віталій Кличко поїхав у Чорнобильську зону відчуження. Він розвіяв чутки, що вітер приніс у Київ радіацію із зони ЧАЕС. Кличко запевнив, що у Києві забруднення повітря в результаті диму від пожеж.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: