Кличко поїхав у Чорнобильську зону і розвіяв чутки про радіацію в Києві (відео)

Кличко поїхав у Чорнобильську зону і розвіяв чутки про радіацію в Києві (відео)
Мер Києва Віталій Кличко у зоні ЧАЕС
Фото: скріншот відео

У Києві забруднення повітря радіацією немає, запевнив Кличко

Сьогодні, 17 квітня, вранці мер Києва Віталій Кличко поїхав у Чорнобильську зону відчуження.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Рано вранці поїхав у зону відчуження. Аби побачити та показати вам, чи тривають тут пожежі та чи може загрожувати Києву підвищення радіаційного фону», - написав він у коментарі до відео із зони ЧАЕС.

Кличко зазначив, щоб був присутній на оперативній нараді штабу з ліквідації пожежі в зоні ЧАЕС. «Отримали інформацію, що радіаційного забруднення повітря немає. Всі осередки загорання зараз пов’язані з сильним вітром вчорашнього дня. Зараз відкритих осередків немає. Тління. Потрібно декілька днів для того, щоб все загасити», - розповів мер.

Він заперечив чутки, вітер з Чорнобиля приніс у Києві радіацію. «Всі експерти, рятувальники кажуть, що забруднення радіацією повітря немає… Ми також перевіряли дозиметром, починаючи з Києва до Чорнобиля», - сказав Кличко.

Він підкреслив, що у Києві забруднення повітря в результаті диму від пожеж.

Нагадаємо, згідно з рейтингом компанії IQ Air, ввечері 16 квітня Київ очолив рейтинг міст з найбільшим забрудненням атмосфери у світі.

Як відомо, у Києві зафіксовано екологічне лихо. Індекс якості повітря найгірший з можливих. Фахівці просять киян зачинити вікна та не виходити на вулицю.

Згодом у ДСНС назвали причину небезпечного забруднення повітря у Києві.

Зазначимо, що 17 квітня у зоні відчуження силами і засобами ДСНС продовжуються роботи із гасіння пожеж.

Нагадаємо, директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда в коментарі «Главкому» розповів, що причиною піщаної бурі, яка 16 квітня накрила Київ та передмістя, є посилення вітру до 15-20 м/с на території Київської та Житомирської областей, а також тривала відсутність дощу у цих областях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: