У Києві судитимуть чоловіка й жінку, які викрали з обмінника 9 млн грн

У Києві судитимуть чоловіка й жінку, які викрали з обмінника 9 млн грн

Жінка, яка працювала у пункті обміну валют, надала співучаснику дублікат ключів від дверей і сейфу та пароль від сигналізації

За процесуального керівництва київської прокуратури завершено досудове розслідування відносно неодноразово судимого мешканця Одеської області та його спільниці, які підозрюються у викраденні з обмінного пункту грошових коштів у особливо великих розмірах.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

У січні 2020 року підозрюваний, який з 2011-го по 2019 рік відбував покарання у місцях позбавлення волі в Луганській області, разом зі спільницею розробив план здійснення крадіжки з пункту обміну валют, у якому вказана жінка працювала.

У ході підготовки до злочину жінка надала співучаснику дублікат ключів від дверей і сейфу та пароль від сигналізації.

Дочекавшись наповнення сейфу найбільшою сумою готівки, жінка повідомила про це свого спільника, а сама в цей день з метою забезпечення алібі поїхала додому на таксі разом з колегою.

Вночі спільник викрав з сейфу обмінника грошові кошти на загальну суму 9 мільйонів гривень у різних валютах.

Наступного дня, розділивши між собою викрадене, спільники роз’їхалися. Чоловік придбав позашляховик та переховувався на території Чернігівської області, де і був затриманий правоохоронцями. Пізніше у Києві затримали і його спільницю.

У ході обшуків у підозрюваних вилучили частину викрадених коштів та транспортний засіб.

Наразі обвинувальний акт відносно чоловіка за обвинуваченням у вчиненні крадіжки групою осіб, в особливо великому розмірі та легалізації доходів одержаних злочинним шляхом, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 185, ч. 1 ст. 209 КК України, скеровано до суду.

У разі доведення провини останньому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Матеріали відносно жінки виділені в окреме кримінальне провадження у зв’язку з укладанням угоди про визнання винуватості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: