У Києві відкрилася виставка проектів будівлі Музею Революції гідності

У Києві відкрилася виставка проектів будівлі Музею Революції гідності
Макет Музею Революції гідності
Фото: Укрінформ

На виставці представлені макети та стенди проектів, поданих на конкурс

У Києві відкрилася виставка учасників ІІ стадії Міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів щодо Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції гідності.

На виставці представлені макети та стенди проектів, поданих на конкурс. Автори проектів на умовах анонімності співпрацювали з організаторами конкурсу, з родичами загиблих під час Революції гідності, з учасниками тих подій.

Відвідувачі зможуть залишити свої відгуки щодо проектів.

Виставка триватиме з 13 липня до 13 серпня в Будинку архітектора.

Конкурс було оголошено 23 жовтня 2017 року, він проводився анонімно, в два тури і був поділений на дві номінації: «Меморіал Героїв Небесної Сотні» – в один тур; «Музей Революції гідності» – в два тури. Для кожної номінації («конкурс на меморіал» та «конкурс на музей») відібрані різні учасники конкурсу. 

Переможців у номінації «конкурс на меморіал» визначили у лютому цього року - це Ірина Волинець зі Львова та Марія Процик з Роттердаму (Нідерланди). 

27 червня завершилася стадія конкурсу в номінації «конкурс на музей».

Усього на конкурс було подано 65 заявок із 12 країн. Половина претендентів – з України. В номінації «музей» взяли участь 40 учасників із 10 країн, у номінації «меморіал» – 25 учасників із 6 країн.

Нещодавно Міжнародне професійне журі визначило переможця конкурсу проектів «Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні – Музею Революції гідності».

Нагадаємо, 28 червня міністр культури Євген Нищук оголосив, що переможцем Міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів на кращу проектну пропозицію щодо об'єкта «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності «у номінації Музей Революції гідності став проект берлінських архітекторів професора Яна Кляйхуса і Йоханеса Кресснера.

Також Ігор Пошивайло повідомляв, що Меморіал Революції гідності збудують за рік-два.

У березні Київська міська рада ухвалила рішення про надання земельних ділянок орієнтовними площами 0,59 га; 0,53 га; 0,22 га від Майдану Незалежності до Алеї Героїв Небесної сотні, 3-5 у Печерському та Шевченківському районах Києва Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції гідності для облаштування пішохідної зони.

Земельні ділянки розташовані в межах історичного центру та ареалу міста. За даними Державного земельного кадастру, земельні ділянки належать до земель історико-культурного призначення — для розміщення та обслуговування музейних закладів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: