У столиці відбувся мітинг до річниці закриття кінотеатру «Київ»: відео

У столиці відбувся мітинг до річниці закриття кінотеатру «Київ»: відео
Акція біля столичного кінотеатру «Київ», 7 червня 2020 року

Фото: hromadske

Активісти вимагають від київської влади визнати чинну оренду з мережею «Сінема Центр» недійсною

Під будівлею столичного кінотеатру «Київ» відбувся мітинг до річниці його закриття. 

Про це повідомляє hromadske.

Активісти вимагають від київської влади визнати чинну оренду з мережею «Сінема Центр» недійсною та провести новий конкурс, який брав би до уваги концепцію розвитку культурного центру та позицію кіноспільноти.

Учасники мітингу наголошують, що новий орендар уже продовж пів року не сплачує оренду, а протягом року так і не провів обіцяний ремонт і не відновив роботу кінотеатру.

Мітинг організували ініціативи Occupy Kyiv Cinemas і «Врятуймо КЦ Кінотеатр Київ». За їхнім задумом, під час акції мали зіграти діджей-сети українські музиканти Anna Khvyl і Sasha Dolgiy, але організаторам відмовили у наданні електроенергії. Усі охочі могли висловитися у режимі «вільного мегафону».

Учасники акції вимагали від міської адміністрації визнати результати відкритих торгів недійсними та позбавити мережу «Сінема Сіті» права оренди кінотеатру. А у правилах нового відкритого конкурсу прописати перевагу концепції культурного центру над ціною оренди.

Також мітингарі закликали провести розслідування порушень з боку Департаменту комунальної власності міста Києва та КМДА та розформувати комунальне підприємство «Муніципальна охорона».

Нещодавно мер Києва Віталій Кличко ініціював проведення виїзного засідання постійної Комісії Київради з питань власності в приміщенні кінотеатру «Київ», аби депутати, активісти та журналісти побачили в якому стані перебуває будівля кінотеатру.

Як повідомлялося, будівля кінотеатру «Київ» наразі перебуває у непридатному до використання за призначенням стані.

У мережі зявилося відео, де знято, в якому стані знаходиться кінотеатр після старих орендарів.

Наразі тривають підготовчі та погоджувальні процеси для капітального ремонту та відновлення столичного кінотеатру «Київ». Планується, що кінотеатр «Київ» буде відкрито до кінця цього року.

Нагадаємо, 15 квітня 2019 року переможцем відкритого конкурс на оренду приміщення кінотеатру «Київ», що належить до комунальної власності територіальної громади міста Києва, на відкритому аукціоні стало ТОВ «Сінема-Центр» із пропозицією у 2 млн 119 тисяч грн на місяць без ПДВ. Таким чином, надходження до бюджету столиці від оренди приміщення мало би збільшитися у 45 разів. Як відомо, попередній орендар сплачував 47 тис. грн на місяць за оренду приміщення кінотеатру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: