Упійманого на хабарі київського суддю відсторонено від роботи

Упійманого на хабарі київського суддю відсторонено від роботи
Суддя господарського суду міста Києва Любомир Головатюк

Справу судді Головатюка призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні

У вівторок, 6 березня, Вища рада правосуддя на своєму засіданні відсторонила суддю господарського суду міста Києва Любомира Головатюка від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Про це повідомляє «Судова влада України».

«Вища рада правосуддя, розглянувши на засіданні 6 березня 2018 року клопотання заступника Генерального прокурора Столярчука Юрія Васильовича відсторонила суддю господарського суду міста Києва Головатюка Любомира Дмитровича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду у кримінальному провадженні за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 15, частиною третьою статті 190 Кримінального кодексу України (закінчений замах на заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання довірою (шахрайство)), або закриття вказаного кримінального провадження», - йдеться в повідомленні.

На розгляді у Шевченківському районному суді міста Києва перебуває обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням Головатюка у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 15, частиною третьою статті 190 КК України.

Справу призначено до судового розгляду у відкритому судовому засіданні.

Як повідомлялося, 12 січня правоохоронці затримали Головатюка під час отримання першої частини хабаря розміром 10 тис. дол. Перед цим він вимагав у комерційної структури 16 тис. дол. за винесення суддями Київського апеляційного господарського суду та Вищого господарського суду України судових рішень на користь позивача.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: