Білл Гейтс виділяє $1,5 млрд на екологічно чисті технології, включаючи водень

Білл Гейтс виділяє $1,5 млрд на екологічно чисті технології, включаючи водень

Засновник Microsoft має намір зробити водень максимально доступним за ціною

Фото: bbc.com

Благодійністю займеться фонд Білла Гейтса Breakthrough Energy Catalyst

Засновник компанії Microsoft Білл Гейтс заявив про намір витратити $1,5 млрд на екологічно чисті технології, включаючи водневі, в рамках нового партнерства з Міністерством енергетики США, – повідомляє H2 View.

Одна з благодійних компаній Білла Гейтса Breakthrough Energy Catalyst співпрацюватиме з американським урядом в рамках проєкту, який має намір об'єднати державний сектор і приватні підприємства.

Зниження вартості водню є одним з головних пріоритетів Міністерства енергетики США. У червні 2021 року міністерство заявило, що хоче до кінця поточного десятиліття знизити вартість зеленого водню на 80% – до одного долара за кілограм.

«Зелений водень – відмінний приклад дуже багатообіцяючої, екологічно чистої технології. Мета нашої програми полягає в тому, щоб прискорити просування цих інноваційних технологій і знизити собівартість виробництва водню», – сказав Білл Гейтс, виступаючи на саміті Hydrogen Shot Summit Міністерства енергетики США.

Крім зеленого водню, Білл Гейтс має намір фінансувати ще кілька проєктів. Зокрема, це екологічно чисте авіаційне паливо і довготривале зберігання енергії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: