Будівництво «зелених» електростанцій у світі сповільниться вперше за 20 років

Будівництво «зелених» електростанцій у світі сповільниться вперше за 20 років
Будівництво нових електростанцій сповільнилося значною мірою через карантин
Фото: Reuters/Pascal Rossignol

Ситуація почне поліпшуватися тільки наступного року

Створення нових потужностей відновлюваної енергетики цього року сповільниться вперше за 20 років. Про це повідомляє Reuters.

Згідно з прогнозом Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), у 2020 році в світі буде побудовано менше вітряних турбін, сонячних електростанцій та інших установок, які виробляють відновлювану електроенергію, оскільки попит на енергію в комерційних та промислових секторах скоротився, а проблеми, пов'язані з логістикою через коронавірус, затримують розвиток проєктів.

«Країни продовжують будувати нові вітряні турбіни та сонячні електростанції, але набагато повільніше», - зазначив виконавчий директор МЕА Фатіх Біроль.

Цьогоріч потужності відновлюваної енергії складуть 167 гігават (ГВт), що на 13% менше, ніж у минулому році. Загальна глобальна потужність поновлюваних джерел енергії, як очікується, до 2020 року зросте на 6%.

Одними з головних причин такого сценарію є затримки в будівельній сфері через збої у ланцюжках поставок, карантинні заходи з блокування та соціального дистанціювання, а також проблеми з фінансуванням.

За прогнозами МЕА, в наступному році кількість відновлюваних джерел енергії відновиться до рівня, досягнутого в 2019 році. При цьому сукупне зростання у 2020 та 2021 роках буде на 10% нижчим, ніж прогнозувалося до спалаху коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: