Ісландія почне експортувати «зелений» водень в Голландію

Ісландія почне експортувати «зелений» водень в Голландію

Ісландська гідроелектростанція Ljósifoss, де буде проводитися водень

 

Фото: h2-view.com

Проект дозволить забезпечити екологічним паливом Північно-Західну Європу

Найбільший виробник електроенергії в Ісландії, національна компанія Landsvirkjun, підписала техніко-економічне обґрунтування по експорту зеленого водню в порт Роттердама (Нідерланди), - повідомляє H2 View

Передбачається, що в подальшому екологічно чистий водень буде надходити з порту Роттердама споживачам енергії на материковій частині Європи. 

В рамках проекту Landsvirkjun буде виробляти водень на новому підприємстві, розташованому на гідроелектростанції Ljósifoss, в 70 км від Рейк'явіка. Виробництво буде безвуглецевим за рахунок використання відновлюваних джерел енергії при електролізі води. 

«Водень, без сумніву, є одним з енергоносіїв майбутнього і дуже цікавим засобом боротьби з погіршенням клімату», - сказав генеральний директор Landsvirkjun Хордур Арнарсон.

 «Північно-Західна Європа повинна буде імпортувати великі обсяги зеленого водню. Ми очікуємо, що він незабаром займе нішу, яку сьогодні займає нафта, як енергоносій і сировина для промисловості», - сказав у свою чергу генеральний директор Port of Rotterdam Authority Аллард Кастелейн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: