Проблема «зеленого» тарифу буде вирішена найближчим часом - Мінекоенерго

Проблема «зеленого» тарифу буде вирішена найближчим часом - Мінекоенерго
Зелений тариф - це економічний механізм, спрямований на заохочення генерації електроенергії відновлюваною енергетикою

За словами Ольги Буславець, найближчим часом будуть проведені фінальні дискусії

Консультації з інвесторами у сектор відновлюваної енергетики для врегулювання проблеми «зеленого» тарифу будуть проведені найближчим часом. Про це заявила т.в.о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець під час відеоконференції.

«Найближчим часом буде проведено, я вважаю, якісь фінальні конструктивні дискусії з вибором того сценарію, який дозволить і отримати прозорі, зрозумілі правила для інвесторів і водночас збалансувати як технічно, так і фінансово енергетичну систему і ринок електроенергії, вирішити питання, які виникли», - сказала Буславець.

Раніше повідомлялося, що Мінекоенерго під керівництвом Олексія Оржеля відкинуло медіацію з представниками Секретаріату Енергетичного Співтовариства щодо розв'язання проблеми «зеленого» тарифу і запропонувало інвесторам, які розвивають відновлювальну енергетику в Україні, більш жорсткий варіант, який інвестори назвали неприйнятним.

Тим часом народний депутат України, перший заступник голови комітету з енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко заявив, що енергетична галузь наблизилася до колапсу.

А голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець вважає, що енергетична криза і зупинка вугільної галузі України була спровокована діями голови парламентського комітету Андрія Геруса.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: