Відомий австралійський металург зайнявся водневою енергетикою

Відомий австралійський металург зайнявся водневою енергетикою

Ендрю Форрест, який заробив статок на залізній руді, почав приділяти велику увагу екології

Фото: gmk.center

У травні 2022 року Ендрю Форрест проведе міжнародний саміт з екологічно чистого водню

Голова ради директорів і засновник австралійської Fortescue Metals Group Ендрю Форрест, який заробив статок на видобутку залізної руди, і колишній прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл очолять нову міжнародну організацію GH2 («Зелений водень»). Її мета – просування більш широкого використання екологічно чистого водню, – повідомляє Bloomberg.

Організація «Зелений водень» була створена в Нью-Йорку 23 серпня, що збіглося за часом з дискусіями з питань клімату та енергетики між світовими лідерами в ООН. Група буде взаємодіяти з урядами різних країн для розробки нової енергетичної політики. У травні 2022 року компанія проведе міжнародний саміт з екологічно чистого водню в Барселоні.

«Зелений водень – це сплячий гігант енергетичного переходу, і я вважаю, що він вплине на боротьбу зі зміною клімату більше, ніж будь-яка інша технологія», – сказав Ендрю Форрест.

Fortescue Metals Group є четвертим за величиною виробником залізної руди у світі. Ендрю Форрест вирішив протягом десятиліття зробити свою компанію великим виробником екологічно чистої енергії. Компанію також переведуть на водень, який замінить вугілля в процесі виробництва сталі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: