У Стокгольмі закрили останню вугільну електростанцію

У Стокгольмі закрили останню вугільну електростанцію
Остання вугільна електростанція у Стокгольмі припинила свою діяльність
Фото: скріншот

Мета шведських енергетиків - повністю перейти на відновлювані або перероблені джерела енергії

Стокгольмське енергопостачальне підприємство Stockholm Exergi закрило вугільну ТЕЦ KVV6 (Kraftvärmeverk 6). Це була остання вугільна електростанція в Стокгольмі.

На ТЕЦ було дві котельні, одна з яких була виведена з експлуатації ще восени. Інша залишалася в якості резерву, але не була задіяна через м'яку зиму. Остаточне закриття відбулося із завершенням опалювального сезону і на два роки раніше запланованого терміну.

«Наша мета полягає в тому, щоб вся наша продукція вироблялася з відновлюваних або перероблених джерел енергії», - говорить Андерс Егельруд, генеральний директор Stockholm Exergi [ймовірно, під «переробленими» маються на увазі побутові відходи, в енергетичному використанні яких Швеція має багатий досвід].

Стокгольм планує повністю припинити використання викопного палива (у всіх секторах) до 2040 року, а Швеція в цілому зобов'язується повністю перейти на ВДЕ до того ж терміну, і стати кліматично-нейтральною до 2045 року. Закриття вугільної електростанції є одним з кроків до цих цілей.

Раніше повідомлялося, що альтернативна енергетика у Німеччині «обігнала» традиційну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: