Мінекономіки назвало число ФОПів, що отримали «карантинні» виплати

Мінекономіки назвало число ФОПів, що отримали «карантинні» виплати
Гроші можна отримати протягом 30 днів від дня запровадження правила «червоної» зони в регіоні
Фото з відкритих джерел

Програма державної підтримки підприємців та найманих працівників буде доступна впродовж 2021 року для всіх областей «червоної» зони

Станом на 6 травня для виплати по 8 тисяч гривень фізичним особам-підприємцям (ФОПам) і найманим працівникам у «червоних» зонах направлено 600 млн гривень. Із 320 тисяч осіб, які подали заявки, гроші отримали 75 тисяч. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Як зазначив міністр економіки Ігор Петрашко, гроші можна отримати протягом 30 днів від дня запровадження правила «червоної» зони в регіоні, де ФОП або найманий працівник здійснюють діяльність.

«Якщо цей регіон було віднесено до «червоної» зони протягом лютого-березня, необхідно звернутися по допомогу через портал або застосунок «Дія» до 19 травня. На сьогодні вже маємо понад 320 тис. таких заявок», – сказав він.

Міністр додав, що програма державної підтримки підприємців та найманих працівників буде доступна впродовж 2021 року для всіх областей, які потрапляють до «червоної» зони.

Зазначимо, заявки на отримання 8 тисяч гривень компенсації почали приймати 19 квітня. З держбюджету виділили кошти на 175 тисяч громадян – 1,4 млрд гривень.

Тим часом, Кабінет міністрів схвалив пілотний проєкт з реєстрації фізичної особи – підприємця без участі державного реєстратора. Про це повідомляє пресслужба уряду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: